Persoonlijke ontwikkeling betekent dat je nieuwsgierig bent naar je eigen functioneren en dat van anderen. Juist in interactie met andere mensen ontdek je dingen over jezelf. Je wordt ergens in geraakt of getriggert, de reactie van iemand anders doet iets met jou of je komt voor vraagtekens of conflicten te staan. 
Soms leer je iets over jezelf door de verschillen die je ziet tussen jou en de ander. 

Rustig, alleen, ’s avonds thuis weten we het vaak wel of voor een ander als hij / zij je iets vertelt, maar in het moment zelf gebeurt er vaak toch iets anders. Er gebeurt iets wat we niet willen of er gebeurt juist maar niets terwijl we wel iets hadden bedacht of gewild. 

We blijven met restgevoelens zitten zoals frustratie, onzekerheid, schuldgevoelens of teleurstelling. We proberen een methode te vinden voor onszelf om er niet teveel last van te hebben. De één blijft continu bezig en zoekt afleiding, de ander gaat gamen, drinken, roken of weer een ander vertelt zichzelf een heel verhaal om het te rechtvaardigen of rustig te denken. Deze methodes kunnen heel erg vermoeiend zijn en zijn vaak tijdelijk, want een paar dagen of weken later gebeurt weer precies hetzelfde. Andere context, zelfde gevoel / gedrag / gedachte. Wat gebeurt daar iedere keer en hoe kun je hier zelf meer grip op krijgen en jezelf bevrijden uit energie slurpende, ongewenste patronen.

In dit online programma ga je aan de slag met:
⇒  je functioneren in het dagelijks leven, in relatie met je omgeving en in relatie met jezelf,
⇒  jouw triggers, waarom doe /ervaar / zeg / denk je wat je doet,
⇒  je wensen en behoeftes,
⇒  je frustraties, angsten, onzekerheden, irritatie-gevoelens en gevoelens van onmacht,
⇒  belangrijke sleutels in het veranderen van gedrag

Je gaat kijken naar 5 belangrijke vragen die een grote rol spelen in het veranderen van gedrag. 
Wat zijn belangrijke vragen en wat zijn de belangrijkste sleutels tot verandering

Iedere twee weken, gedurende 10 weken, dus vijf lessen in totaal ga je aan de slag met iedere week een centrale vraag. Daar geef ik je uitleg over, waarna er een reflectie-opdracht volgt. Gedurende deze weken ga je steeds meer inzicht krijgen in je eigen gedrag, patronen, gewoontes en emoties. Je gaat begrijpen waarom je doet wat je doet en wat er voor nodig is om dat te veranderen. 

Nu is het zo dat je een heleboel over jezelf kunt ontdekken, maar dat het wenselijk kan zijn om even samen naar jouw situatie te kijken. Soms zijn bepaalde patronen zo vanzelfsprekend voor je, dat ze je gewoonweg niet opvallen. Of weet je even niet wat je met een bepaald thema aan moet. Dan kun je een belafspraak of een online coachingssessie van een uur afspreken bij mij. We gaan dan samen kijken wat je vraag precies is en waar je tegen aan loopt. 

Praktisch:
»  Dit online-programma volg je helemaal zelfstandig. Iedere week ontvang je een les met uitleg en reflectie-opdrachten. Soms zitten er ook nog aanvullend filmpjes bij ter ondersteuning bij de uitleg. De ene week is dat wel, de andere week niet.
»  Heb je vragen of loop je vast, je kunt een online coachings afspraak bij mij maken, dan kijken we samen naar jouw situatie en vraagstukken. Die afspraak kun je op ieder gewenst moment gedurende het programma maken of ook daarna.
»  De investering voor dit programma is 147 euro, dit is inclusief alle video’s, extra materiaal en het online coachingsgesprek.
»  Facturatie is privé mogelijk als zijnde haptotherapie (BTW vrijgesteld en vergoeding mogelijk bij de juiste aanvullende zorgverzekering) of zakelijk (21 % BTW belast) als coaching of communicatietraining.
»  Het programma is het hele jaar door te starten. 

Heb je interesse in dit programma, wil je het graag volgen, stuur mij dan een mail naar heleenelfrink@gmail.com of bel mij op 06-49211815. Binnen 24 uur kun je starten met de eerste les. 

css.php