Individuele coaching

In je dagelijkse leven gaan veel dingen vanzelf en goed. Toch zijn er ook momenten waarop het even minder lekker gaat. Je ervaart een onlustgevoel, stress, een conflict met jezelf en/of met je omgeving. Dit kan tot piekeren, twijfelen, gevoelens van onmacht en ook tot fysieke klachten leiden.

Het is dan goed om even stil te gaan staan en niet nog verder of harder door te hollen. Om te gaan begrijpen wat er precies gebeurt, zodat je van daaruit beter begrijpt hoe de situatie in elkaar zit, wat er bij jou gebeurt en wat nu een goed idee is om te doen.

Door stil te gaan staan kunnen ratio en je gevoelsbeleving weer op één lijn komen met elkaar. Je gedrag wordt namelijk niet altijd vanuit je intellect aangestuurd. Er is een laag die sterker en sneller is op bepaalde momenten; je overtuigingen, je gewoontes en zoals jij geleerd hebt “hoe het is”.
Dat is voor iedereen verschillend en we kijken allemaal op onze eigen manier vanuit die betekenissen de wereld in.

Het kan op de momenten waarop het niet lekker loopt een goed idee zijn om die betekenissen eens onder de loep te nemen. Om te kijken wat jij jezelf daarmee vertelt of wat iets bij jouw oproept en of dit in het hier en nu nog klopt. Van daaruit kun je ontdekken welke andere mogelijkheden er zijn en hoe het ook anders kan.

Met een nieuwsgierige welwillende houding kijken naar alle momenten waarop het wringt. 

Maak het plaatje groter door jezelf goede vragen te stellen. Ontdek wat iets met jou doet en hoe je hier ook op een andere manier naar kunt kijken of in kunt handelen.

Er komt meer rust, een positieve relatie met jezelf (ipv streng voor jezelf, jezelf op je kop geven of schaamte), meer verbinding met elkaar (je partner, je kinderen) en een prettige, constructieve werkrelatie en samenwerking met collega’s en cliënten / klanten.


Voor meer informatie of een vrijblijvende telefonische kennismaking, stuur een mail naar 
heleenelfrink@gmail.com of bel mij op 06-49211815.

 

“Knowing yourself is the beginning of all wisdom” Aristoteles

css.php